Aperitive

    La îndemnul prietenilor care au gustat din preparatele pregătite de mine în bucătărie, m-am hotărât ca pe lângă dulciurile de casă să postez pe blog și fotografii cu aperitivele mai deosebite pe care le pregătesc cu ocazia sărbătorilor, aniversărilor sau petrecerilor cu prietenii. Sper să vă placă și dacă doriți să solicitați rețetele pentru a le prepara și voi.



    Acest platou l-am pregătit pentru seara de Anul Nou și conține:
     - ruladă cu pastă de ton
    - scobitori cu chifteluțe din carne de pasăre, castravete și ardei galben
    - miniruladă cu pastă de brânză și verdeață
    - chec aperitiv cu cașcaval și salam
    Pentru că ruladele aperitiv sunt foarte aspectoase, ușor de tăiat și la fel de ușor de servit, am preparat o delicioasă ruladă cu cașcaval și o ruladă deosebită din piept de pui cu ierburi aromate (busuioc, oregano, usturoi, rozmarin și boia de ardei dulce).






      Dacă seara sunteți prea obosite și nu aveți dispoziția necesară pentru a prepara cina, vă recomand câteva rețete ușoare de bruschette și crostini, care se pregătesc foarte rapid, singura condiție este să cumpărati baghete întrucât celelate ingrediente se mai găsesc prin frigider! În platoul de mai jos eu am pregatit: 
    - bruschete cu usturoi, roșii și cașcaval ras
    - crostini cu șuncă de pui și telemea
    - crostini cu pate de pui, ou și măsline



     Pentru că săptămâna aceasta nu am fost foarte ocupată, am pregătit o ruladă aperitiv dintr-o omletă specială obținută din ouă, smântână, feliuțe de măsline și verdeață, în interiorul căreia am pus felii de cașcaval și felii de șuncă de Praga. Mi-a părut rău ca nu am avut ouă de casă, era contrastul mai mare între cașcaval și omletă! Poate data viitoare o sa fac rost.....





     Pentru ca a fost ziua mea si am sarbatorit alaturi de familie si prieteni,am pregatit si cateva aperitive mai deosebite,pe care musafirii le-a servit cu placere si le-au apreciat.Platoul pe care l-am fotografiat contine:
    - oua umplute cu pasta de pateu de ficat din pui
    - tartine cu icre de hering pregatite in casa
    - rulouri din sunca de praga umplute cu salata de boeuf
    - vol - au -vent (volovan in romaneste) umplut cu zacusca de casa,decorat cu felii de carnat de casa uscat 
    - minipateuri din foetaj umplute cu ciuperci
    - crostini cu pasta de branza si feliute de ridichi
    - feliute subtiri de salam uscat

       Este fotogenic platoul pregatit de mine?




    Este vara,asa ca incercam sa ne hranim cu mancare mai usoara,obtinuta din legumele prospete care se gasesc din belsug in aceasta perioada!
    Este sezonul dovleceilor,asa ca am preparat o delicioasa budinca de dovlecei cu branza telemea si toast cu ciuperci care sunt usor de preparat si foarte gustoase.Iata cum arata!




    Ador mancarea picanta si pentru ca saptamana trecuta la Lidl a fost saptamana mexicana,nu am rezistat tentatiei si am cumparata tortillias pe care le-am umplut cu fajitas de pui(ceapa,ardei rosu,un ardei iute,o rosie si bucatele de piept de pui calite cu o lingura de ulei si o lingura de pasta de tomate,apoi inabusite pana se evapora apa din legume si ramane un sos gros) si le-am servit cu binecunoscutul sos taco mexican.Un deliciu pentru cei care adora mancarea picanta!



    Spirale aperitiv - sunt foarte usor de facut si nu necesita mult timp.Sunt deosebit de gustoase si aspectoase,iar cei care vor gusta din ele vor fi incantati de gust.Se prepara dintr-o foaie de aluat foetaj care se gaseste in toate magazinele alimentare si din felii subtiri de bacon,prosciuto sau sunca afumata de curcan (depinde de gustul si buzunarul fiecaruia).   
Baconul se aranjeaza frumos peste jumatate de foaie de aluat,apoi se acopera cu cealalta jumatate ramasa.Se apasa usor sa se lipeasca bine una de cealalta,apoi se taie cu rola bucati late de 1 cm care se rasucesc si se pun in tava pe hartia de copt.Se ung cu putin ou si peste ele se presara susan sau mac!


    Chiftelute de dovlecel - sunt gustoase pentru aceasta perioada.Se prepara din dovlecel,branza telemea,putin cascaval,ou,faina si pesmet.Aceasta reteta am gasit-o pe internet si m-a incantat foarte mult pentru ca aceste chiftelute nu se prajesc in ulei,ci se prepara dietetic la cuptor.Se servesc cu iaurt gras in care se adauga menta tocata sau cu ketchup.Sunt racoroase!



     Salata caprese - de cate ori am vazut la televizor reclama la aceasta salata,am promis ca o sa o fac si eu,dar din primavara,abia acum am reusit sa o prepar.Este foarte buna si usor de digerat.Se prepara din rosii,o bucata potrivita de mozarella,3 catei de usturoi,ulei de masline si busuioc.Rosiile si branza feliate se aseaza intercalat pe o farfurie,apoi se stropesc cu un sos obtinut din busuioc si usturoi pisate,ulei de masline,sare si piper.Incercati si voi sa o preparati....





Dovlecei pane - Banuiesc ca majoritatea gospodinelor stiu sa prepare aceasta reteta,dar o sa o amintesc!Se taie dovleceii rondele,se sareaza si se lasa 15 minute pentru a elimina apa,se pun pe un prosop ca sa se absoarba toata apa,apoi se dau prin aluatul de pane si se prajesc.Se servesc cu mujdei de usturoi."



Salata de fasole verde teaca cu maioneza - Am luat fasole de la prietena mea Ana si pentru ca era foarte cruda,m-am hotarat sa fac aceasta salata.Fasolea se fierbe cu putina sare pana se moaie,se lasa sa se scurga,se adauga maioneza,sare daca este nevoie,putin piper,usturoi pisat dupa gust si patrunjel tocat.Este o bunatate!



Rulada cu ciuperci - Blatul de rulada se prepara din aluat oparit.Acesta se toarna in tava tapetata cu hartie de copt,se coace,iar cand este gata se scoate din cuptor si se ruleaza.Se umple cu o compozitie din ciuperci taiate marunt,o ceapa,2 oua,marar si patrunjel tocate si putin cascaval ras.


Placinta tigareta - este obtinuta cu ajutorul foilor de placinta subtiri,in care se inveleste umplutura din branza,cascaval si patrunjel.Dupa ce se ruleaza,acestea se prajesc in uleiul incins,nu foarte mult,deoarece se rumenesc foarte repede si trebuie sa fim atente sa nu se arda.



Briose aperitiv - se prepara foarte usor,dintr-un aluat ca pentru clatite in care se adauga sunca,ardei rosu si masline negre feliate.Sunt foarte aspectoase si satioase



Carnaciori in aluat - carnaciori mici de bere se invelesc in aluat de foietaj,apoi se rumenesc in cuptor,la temperatura mare (200 grade Celsius),timp de 15 minute.



Iata platoul aranjat cu toate aceste preparate,inclusiv cu minipalmieri de foietaj umpluti cu o pasta din ceapa,ardei rosu,masline si patrunjel tocat.Foarte buni si acestia!





Crochete de cașcaval




Mini pateuri cu ciuperci si brânză



Ruladă cu sfeclă roșie și brânză ricotta


Shaorma




Pizza




Tarte cu dovlecel și brânză




Ouă umplute cu pastă de pate




Mini omlete cu ceapă verde si șuncă




Mini palmieri cu șuncă și cașcaval




Bulete cu brânză telemea




Mini tarte cu măsline



Fritatta cu piept de pui și
fritatta cu cartofi și spanac








    Sugestii platou aperitive:












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu